Motivatie

Er zijn heel veel redenen waarom ik mee wil met School at Sea. Ik wil bijvoorbeeld heel graag de wereld zien. Ik vind het super leuk om me te verdiepen in andere culturen en ben heel erg benieuwd naar de andere kant van onze planeet. Het lijkt me ontzettend gaaf om daar op deze manier achter te komen, en dat zonder een achterstand op te bouwen op je klas!

Naast reizen vind ik ook zeilen super leuk, het lijkt me zó gaaf om met 34 medeleerlingen als een soort grote ‘familie’ een halfjaar samen op een schip te wonen, en samen het schip te zeilen. Daardoor leren we goed samenwerken in teamverband en leiding te geven, en te krijgen.

Ook lijkt het praktijk gericht leren mij erg fijn. Het lijkt me super om de theorie die je gisteren leerde, morgen in de praktijk toe te kunnen passen. Daarbij speelt uiteraard het zeilen een grote rol, waarin de theorie van bijvoorbeeld wiskunde en natuurkunde kan worden gebruikt. Maar ook zullen anderen vakken zoals biologie op Dominica, Economie op Bermuda en Spaans bij uitwisselingen in de praktijk worden gebracht. Dat is ook wat ik nu erg mis op school waardoor ik soms niet erg gemotiveerd ben, uitdaging is er weinig en ruimte voor creatieve uitvoering van dingen amper. Wat dat betreft helpt School at Sea me nu al; als ik mee wil, dan zal ik hard moeten werken. En ik wil mee, dus ik zal hard werken.

School at Sea is een uitdaging, een avontuur. Ik wil mijn talenten ontdekken en ontwikkelen, net zoals leiderschapskwaliteiten en teamwork. Ik wil leren keuzes te maken en hier zeker van te zijn. Je horizon verbreden, daar gaat het om, letterlijk en figuurlijk.

Natuurlijk zal het niet altijd makkelijk zijn, ver weg uit je vertrouwde omgeving, een halfjaar zonder je familie en vrienden. Aan de andere kant, denk ik dat dit een geweldige kans is om mezelf te ontwikkelen en erachter te komen wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan.

Als ik weer aan wal stapt hoop ik verder ontwikkeld te zijn, zelfverzekerder, wijzer door de reis, in staat om mijzelf en anderen te inspireren en vol ervaringen die mij voor de rest van mijn leven helpen.

“Tell me and I will forget, show me and I may remember, involve me and I will understand.” – Confucius

Logo sas

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s