School at Sea

School at Sea is een organisatie die leerlingen uit 4-VWO de kans biedt om een geweldige reis te maken, waarbij zij hun horizon letterlijk en figuurlijk verbreden. Op de Regina Maris, een Tall Ship, zeil je met 34 medeleerlingen in een halfjaar naar het Caribisch gebied en terug. Onderweg legt de Regina Maris aan bij een aantal geweldige plekken waar expedities en uitwisselingen worden gehouden. Zo zal ik onder andere in Tenerife, Dominica, Panama en Cuba komen. Het zeilen lijkt me super leuk, samen met de anderen zeil je namelijk zelf het schip. Het motto van School at Sea is dan ook ‘you sail, you learn’.

Een van de (vele) mooie dingen aan School at Sea is dat je gewoon doorgaat met school, je hoeft dus niet een tussenjaar te nemen. Je leert namelijk op de ene dag, en op de volgende dag pas je die kennis toe in de praktijk. Dat is ook een van de dingen die mij heel erg aan spreekt; om de dingen die je leert direct toe te kunnen passen. Zo zal je ook verschillende uitwisselingen hebben met andere scholen waardoor je je Spaans direct kan oefenen.

Ook de expedities spreken mij heel erg aan, zo zullen we een week bij de Embera indianen logeren en een eigen reis door Panama maken. Ook zullen we de El Teide beklimmen en onderzoek doen naar de Boiling Lakes op Dominica. Het lijkt me super gaaf om op deze manier kennis te maken met andere culturen en de landen zelf.

Voor meer informatie over School at Sea en onder andere de pedagogische achtergrond kunt u op de site www.schoolatsea.com terecht!

Liefs,

Nikki

School at Sea

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s