School at Sea

School at Sea is een organisatie die leerlingen uit 4-VWO de kans biedt om een geweldige reis te maken, waarbij je je horizon letterlijk en figuurlijk verbreedt. Op de Regina Maris, een driemaster, zeil je met 34 medeleerlingen in een halfjaar naar het Caribisch gebied en terug. Onderweg doe je diverse landen aan waar expedities en uitwisselingen worden gehouden. Het is geen vakantie: schoolwerk doe je door middel van zelfstudie, je draait keukendiensten en loopt om de dag 2 x 4 uur zeilwacht. Het motto van School at Sea is dan ook ‘you sail, you learn’.

Een van de (vele) mooie dingen aan School at Sea is dat je gewoon doorgaat met school, je hoeft dus niet een tussenjaar te nemen. Je leert namelijk op de ene dag, en op de volgende dag pas je die kennis toe in de praktijk. Dat is ook een van de dingen die mij heel erg aan spreekt; om de dingen die je leert direct toe te kunnen passen. Zo zal je ook verschillende uitwisselingen hebben met andere scholen waardoor je je Spaans direct kan oefenen.

Ook de expedities spreken mij heel erg aan, zo zullen we een week bij de Teide beklimmen en een eigen reis door Panama maken. Ook zullen we bij een Rastafari gemeenschap verblijven en onderzoek doen naar de Boiling Lakes op Dominica. Het lijkt me super gaaf om op deze manier kennis te maken met andere culturen en de landen zelf.

Voor meer informatie over School at Sea en de pedagogische achtergrond kunt u op de site www.schoolatsea.com terecht!

Liefs, Nikki

School at Sea

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s